Pokrenut projekat "Osnaživanje žena u situaciji beskućništva"

10 jun 2024

Od početka maja 2024. godine udruženje Izlazak je započelo na implementaciji projekta za žene koje se nalaze u situaciji beskućništva.

Projekat je podržan od strane (IWC) Međunarodnog kluba žena, koje su prepoznale važnost podrške našim ugroženim sugrađankama, i obezbedile sredstva za period od osam meseci aktivnosti i rada sa našom ciljnom grupom.

Aktivnosti koje ćemo sprovoditi  u  I fazi specijalozovanog programa su vezana za višestruke izazove s’kojima se naše sugrađanke susreću. Želimo da kroz radionice koje organizujemo, one dobiju podršku u poboljšanju njihovog emocijalnog stanja, budu edukovane o važnosti brige o svom zdravlju, kao i mogućnost kreativnog izražavanja.  Isto tako da im se omogući bolji pristup zdravstvenim uslugama, i siguran pristup osnovnim higijenskim uslugama i paketima.

U našem dnevnom klubu za lica bez krova nad glavom je sada otvoren poseban dan za žene, gde sve servise koje inače pružamo one mogu obaviti u prijatnom ambijentu kreiranom samo za njih.

Verujemo da će naše korisnice u budućem periodu iskoristiti dostupne resurse koje smo im omogućili kroz ovaj program, nastojati da primene odgovarajuće savete, koji će im doneti bar malo poboljšalje u njihovoj teškoj situaciji.

Besplatna
info linija

Tražiš pomoć? Izlazak je tu da ti pomogne!
Ukoliko je tebi, ili nekome koga ti poznaješ potrebna pomoć za odlazak na lečenje ili nakon rehabilitacije, pozovi nas - pomoć je besplatna.

© Sva prava zadržana.
Udruženje Izlazak

 • Naziv udruženja
  Udruženje za podršku u prevenciji i rehabilitaciji zavisnika od opojnih sredstava Izlazak
 • Adresa
  Maksima Gorkog 92/2, 11000 Beograd, Republika Srbija
 • Kontakt telefon
  +381 61 255 27 37
 • E-mail
  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • Poreski identifikacioni broj (PIB)
  106431352
 • Matični broj
  28003676
 • Šifra delatnosti
  9499