Biram oporavak

06 jul 2017

Projekat “Biram oporavak” je nastavak projekta 3 Balkan koji je započeo 2015. godine kao odgovor na trenutnu situaciju na polju problematike zloupotrebe droga u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Partnerske organizacije "Izlazak" iz Beograda, "Preporod" iz Podgorice i "Proslavi Oporavak" iz Sarajeva odlučile su se na realizaciju ovog projekta jer su uočile nedostatake u sistemima podrške i tretmana ne samo marginalizovanoj grupi zavisnika i oporavljenih zavisnika, nego i deci i svih onih koji su pogođeni zloupotrebom droga u zajednici. Implementaciju je omogućio partner Svetska federacija protiv droga - WFAD (World Federation Against Drugs) uz finansijsku podršku švedskog foruma "Syd".

Kroz projekat su u sve tri države identifikovani svi oni koji rade na području zloupotrebe droga, kako u javnom-vladinom, tako i među organizacijama civilnog društva. Cilj nam je bio prepoznati i proceniti potrebe u radu aktera i podstaknuti na rešavanje istih, štiteći ljudska prava ugroženih, marginalizovanih grupa.

U naredne tri godine želimo da otvorimo vrata svojih organizacija za sve ugrožene kategorije čiji su životi i životi njihovih porodica promenjeni usled korišćenja supstanci. Takođe, želimo da omogućimo besplatnu telefonsku pomoć svima kojima je ona potrebna kako za savete tako i za krizne situacije čiji je uzrok uzimanje opojnih droga.

Jasno nam je da kao društveno odgovorne organizacije civilnog društva imamo zadatak da utičemo na poboljšanje uslova u zajednicama u kojima živimo. Kroz sopstveni dugogodišnji angažman i iskustva u radu na polju štetnosti droga nadamo se da će ovaj projekat biti jedna bitna karika u konačnom cilju koji je pred nama- izgradnja održivog sistema između svih aktera sa ciljem smanjenja problema zloupotrebe droga i što manjim posledicama po pojedinca, društvo i kompletnu zajednicu.

 

Besplatna
info linija

Tražiš pomoć? Izlazak je tu da ti pomogne!
Ukoliko je tebi, ili nekome koga ti poznaješ potrebna pomoć za odlazak na lečenje ili nakon rehabilitacije, pozovi nas - pomoć je besplatna.

© Sva prava zadržana.
Udruženje Izlazak

Pratite nas