Savetovalište

Pomoć je besplatna

Pozovite ili posetite naše savetovalište za besplatnu anonimnu pomoć i podršku u borbi protiv zavisnosti. Naš tim se sastoji od bivših zavisnika, koji pomažu i motivišu zavisnike kroz svoje lično iskustvo, i stručnjaka među kojima rade psiholog i socijalni radnik. Svaki poziv broja 0800-104-100 je potpuno besplatan i anonimnost je garantovana, bilo da je pomoć potrebna Vama ili nekome ko Vam je blizak.
Savetovalište organizacije „Izlazak“ realizovano je u okviru projekta “Biram oporavak”, koji sprovodimo zajedno sa organizacijama „Preporod“ iz Podgorice i „Proslavi oporavak“ iz Sarajeva, kao odgovor na trenutnu situaciju na polju problematike zavisnosti u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Odlučili smo se na realizaciju ovog projekta jer smo uočili nedostatake u sistemima podrške i tretmana ne samo marginalizovanoj grupi zavisnika i oporavljenih zavisnika, nego i deci i svih onih koji su pogođeni zloupotrebom droga u zajednici.
  • Garantujemo anonimnost pri svakom pozivu
  • Dajemo informacije o štetnostima zloupotrebe droga i mogućnostima oporavka
  • Obezbeđujemo direktan pristup savetnicima za problematiku zloupotrebe droga
  • Procenjujemo potrebe individua, pružamo ohrabrujuće informacije, zakazujemo sastanke
  • Ugovaramo opcije za oporavak shodno potrebi korisnika
  • Nudimo servise velikog broja lokalnih i regionalnih institucija/centara za oporavak od zavisnosti
  • Pružamo ličnu podršku tokom cielog puta oporavka, od prvog poziva pa sve do post-tretmanskog procesa i resocijalizacije
  • Pomoć je potpuno besplatna
Implementaciju projekta omogućio je partner Svetska federacija protiv droga - WFAD (World Federation Against Drugs) uz finansijsku podršku švedskog foruma „Syd“.

Besplatna
info linija

Tražiš pomoć? Izlazak je tu da ti pomogne!
Ukoliko je tebi, ili nekome koga ti poznaješ potrebna pomoć za odlazak na lečenje ili nakon rehabilitacije, pozovi nas - pomoć je besplatna.

© Sva prava zadržana.
Udruženje Izlazak

Pratite nas