dokaz bojan

Zdravo zovem se Bojan i imam 35 godina. Želim da podelim sa vama nešto o sebi i o životu koji sam živeo. Dolazim iz jedne beogradske radničke porodice. Danas, kada pomislim na svoju prošlost, uhvati me jeza, a tada mi je sve to bilo normalno.

Još kao mlad voleo sam lagodan život. Hteo sam da što lakše dolazim do novca, a ujedno da budem što uticajniji u društvu. Posle izvesnog vremena lutanja i traženja sebe u mnogim stvarima, počeo sam da uzimam drogu. U početku me je sve to ispunjavalo i mislio sam da sam se pronašao u tome, ali ubrzo sam izgubio kontrolu nad sobom i postao heroinski zavisnik. Vrlo brzo su i moji roditelji to primetili, međutim tada je već bilo kasno za njihovu reakciju. Tada su počela i ozbiljna krivična dela zbog kojih sam se našao iza rešetaka. U zatvoru sam bio oko pet godina, što je veoma dug period. Mislio sam da je tu svemu kraj i da ću nakon izlaska promeniti svoj život. Naravno, porodica je bila uz mene, ali sve iluzije o promeni života su nestale nakon izlaska iz zatvora. Nastavio sam da uzimam drogu i da živim po starom, onda i sa kontaktima iz zatvora. Shvatio sam da mi treba pomoć i to sam podelio sa majkom. Pokušao sam razne načine lečenja, ali sve je bilo uzalud. Tada sam, preko organizacije „Izlazak“, čuo za jedan centar za rehabilitaciju zavisnika koji su vodili bivši zavisnici. Nisam imao šta da izgubim i odlučio sam da odem u taj centar.

 

Tamo sam video nešto potpuno novo - ljubav, strpljenje, duhovni mir koji sam poželeo za sebe. Hteo sam i ja da živim slobodan od greha u kojem sam živeo ceo svoj život. Nije bilo lako, ali vremenom, dok sam upoznavao sebe i kakav sam ja, i istinu koju sam slušao, došla je promena. Danas sam zahvalan Bogu i Isusu Hristu što je odbacivao jednu po jednu stvar iz mog života kojoj sam robovao. Danas živim slobodan od droge i razumem da sam samo po milosti Božijoj spašen.

Ovim putem želim da približim ljudima koji su zarobljeni, u onome u čemu sam i ja bio zarobljen, da izlaz postoji.

Poslednje vesti

Radno vreme tokom praznika

Iza nas se nalazi još jedna uspešna godina. Sada je vreme za zasluženi mali odmor. Organizacija Izlazak neće raditi od 30. decembra 2019. do 8. januara 2020. Od 9. januara nastavljamo sa našim redovnim aktivnostima.

Hvala svima koji su podržali naš rad u 2019. godini. Želimo vam srećne praznike i uspešnu novu 2020. godinu.

Biram oporavak

Projekat “Biram oporavak” je nastavak projekta 3 Balkan koji je započeo 2015. godine kao odgovor na trenutnu situaciju na polju problematike zloupotrebe droga u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge

Organizacija "Izlazak" danas je tribinom "Ja sam dokaz - Oporavak je moguć", održanom u Press centru UNS-a, obeležila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

Učesnici tribine bili su Jasmina Milašinović, specijalni pedagog-psihoterapeut iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, Desanka Beba Varga iz HHU "Hleb života" i Aleksandar Žugić i Ivan Marković iz naše organizacije.

Opširnije...

Tražiš pomoć? Izlazak je tu da ti pomogne!

Ukoliko tebi, ili nekome koga ti poznaješ, treba pomoć za odlazak na lečenje ili nakon izlaska iz rehabilitacije, pozovite nas.