dokaz katarina

Zovem se Katarina i imam 29 godina. Što se tiče moje prošlosti, mogu slobodno reći da sam nažalost najlepše dane svoje mladosti poklonila drogama.

Do sedmog razreda osnovne škole bila sam normalno dete koje je uživalo u srećnom odrastanju. U osmom razredu počela sam da provodim vreme sa problematičnim učenicima. Tada sam krenula sa konzumiranjem cigareta, alkohola, noćnim izlascima i bežanjem iz škole. Ubrzo sam počela da konzumiram marihuanu i taj osećaj mi se mnogo dopao. Od tog trenutka nisam mogla da zamislim ni jedan dan bez trave, a brzo su na red došle i ostale vrste droge (ekstazi, lsd, hašiš, kokain i razne vrste lekova). Na kraju sam probala heroin, ne znajući kako i gde ću završiti.

 

U početku sam heroin uzimala na svaka dva do tri meseca, zatim jedanput mesečno, pa jednom nedeljno, sve dok nije postao moja svakodnevica. Nisam ni slutila da će sedam godina mog života propasti u svetu narkomanije. U početku drogiranja bilo mi je mnogo lepo. Droga je popunjavala sve moje nedostatke, lečila sve komplekse, činila me je hrabrom i ispunjavala osećaj praznine koji sam nosila u sebi. Ali vremenom sam shvatila da je sve to bila zamka u koju sam lako upala i lep osećaj koji sam imala veoma brzo je nestao. Moja majka je otišla od mene, zato što više nije mogla da trpi moje ponašanje i često bežanje od kuće. Prijatelji su me isto napustili, a ja sam nastavila da činim sve kako bih došla do droge. Više puta sam pokušavala da se lečim, što sama, što po bolnicama. Međutim, već sam bila previše duboko u tom problemu i osećala sam se previše slabom kako bih u svojoj snazi mogla da se izborim za svoj oporavak. Potpuno slomljena i bez ikakve nade otišla sam u besplatni hrišćanski centar za lečenje bolesti zavisnosti – Reto centar.

U početku je bilo dosta teško. Morala sam da se suočim sa svim lošim stvarima koje sam radila tokom proteklih sedam godina drogiranja, ali i sa svim onim što je bilo loše u mojoj unutrašnjosti. Danas mogu da zahvalim Isusu Hristu, što mi je pomogao da se suočim sama sa sobom, što mi je iscelio rane, oprostio sve grehe i pomogao da ponovo zavolim sebe. U centru sam provela oko 2 godine, a po izlasku priključila sam se organizaciji „Izlazak“. Tamo sam upoznala svog supruga sa kojim danas imam dvoje male dece. Presrećna sam što danas možemo zajedno da se borimo protiv ove bolesti i verujem svim srcem da su potpuno izlečenje i oporavak mogući.

Poslednje vesti

Radno vreme tokom praznika

Iza nas se nalazi još jedna uspešna godina. Sada je vreme za zasluženi mali odmor. Organizacija Izlazak neće raditi od 30. decembra 2019. do 8. januara 2020. Od 9. januara nastavljamo sa našim redovnim aktivnostima.

Hvala svima koji su podržali naš rad u 2019. godini. Želimo vam srećne praznike i uspešnu novu 2020. godinu.

Biram oporavak

Projekat “Biram oporavak” je nastavak projekta 3 Balkan koji je započeo 2015. godine kao odgovor na trenutnu situaciju na polju problematike zloupotrebe droga u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge

Organizacija "Izlazak" danas je tribinom "Ja sam dokaz - Oporavak je moguć", održanom u Press centru UNS-a, obeležila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

Učesnici tribine bili su Jasmina Milašinović, specijalni pedagog-psihoterapeut iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, Desanka Beba Varga iz HHU "Hleb života" i Aleksandar Žugić i Ivan Marković iz naše organizacije.

Opširnije...

Tražiš pomoć? Izlazak je tu da ti pomogne!

Ukoliko tebi, ili nekome koga ti poznaješ, treba pomoć za odlazak na lečenje ili nakon izlaska iz rehabilitacije, pozovite nas.