dokaz markovic

Zovem se Marko, imam 35 godina i želeo bih da ti ispričam kako je milost Božija osvojila moj žjivot i promenila ga iz korena. Imao sam jedno normalno detinjstvo. Roditelji su se trudili da mi pruže sve najbolje i, uz neke prosečne dečačke nestašluke, sve je nekako teklo kako treba.

Međutim, sa svojih 15 godina ušao sam u svet droga. Iz neke mladalačke radoznalosti probao sam marihuanu, ona mi se svidela i tako otvorila vrata da probam i ostale droge. U početku se sve to činilo veoma pozitivno, lepo, interesantno, ali je u suštini to bila zamka i mreža koja me je odvukla u duboku zavisnost. Heroin je ubrzo postao moja svakodnevica, centar mog života. U paklu droge sam proveo nekoliko godina, stvarajući sebi, porodici i svima oko sebe velike probleme. Želeo sam i pokušavao sam na razne načine da izađem iz svega toga. Roditelji su pokušavali da mi pomognu svom snagom, tražio sam i pomoć medicinskih stručnjaka, ali me je ta jaka želja za drogom uvek, kao nekakav vrtlog, vukla i vraćala nazad na dno. Nizali su se terapija za terapijom i neuspeh za neuspehom.

 

Očajan i iscrpljen od svega toga, potražio sam pomoć u jednom hrišćanskom centru za lečenje narkomanije koji su vodili bivši zavisnici, i to iz razloga jer je program bio besplatan. Samo sam želeo da pobegnem daleko od svega onoga u šta sam doveo svoj život. Tamo sam se susreo sa ljudima koji su bili u svojoj prošlosti narkomani, ali su bili oslobođeni od droge. Živeli su jednim drugačijim životom, radosni i sretni, za razliku od mene, i to mi je vratilo nadu i probudilo želju da i ja budem slobodan. Svi su me upućivali na jednu osobu, na Isusa Hrista. Govorili su mi da je On taj koji može da me oslobodi, da je On taj koji može učiniti da živim jednim novim, boljim životom. Ne samo da su mi to govorili, već je njihov način života to sve potvrđivao. Počeo sam da čitam Bibliju. Reč Božija počela je da razotkriva moj život i počeo sam da uviđam da je razlog zbog kojeg živim kao rob greha taj što ne poštujem i ne uvažavam propise i zakone koje je Bog kao naš stvoritelj postavio. Pokajao sam se zbog toga i zamolio Gospoda da mi oprosti i da me promeni, i On je sklonio taj teret koji me je toliko dugo pritiskao. Vera u Isusa Hrista kao Sina Božijeg se nastanila u moj život i počeo sam da tražim uputstva i smer, za svakodnevni praktični život, u Njegovoj nepogrešivoj reči. Od tada je krenula jedna nova pesma u mom životu, Isus je okrenuo onaj „novi list“ koji sam ja godinama unazad pokušavao da okrenem.

Danas je Isus moj Gospod i Spasitelj, i živim jednim novim životom koji mi je On dao, slobodan od lanaca droge. Isus je taj koji me kroz svoju reč usmerava, savetuje i vodi kroz život. Možda tebi sve ovo zvuči kao neka bajka, i možda ne veruješ u to, ali moja porodica i ja jasno možemo videti šta je u moj život donela vera u Isusa Hrista.

Poslednje vesti

Radno vreme tokom praznika

Iza nas se nalazi još jedna uspešna godina. Sada je vreme za zasluženi mali odmor. Organizacija Izlazak neće raditi od 30. decembra 2019. do 8. januara 2020. Od 9. januara nastavljamo sa našim redovnim aktivnostima.

Hvala svima koji su podržali naš rad u 2019. godini. Želimo vam srećne praznike i uspešnu novu 2020. godinu.

Biram oporavak

Projekat “Biram oporavak” je nastavak projekta 3 Balkan koji je započeo 2015. godine kao odgovor na trenutnu situaciju na polju problematike zloupotrebe droga u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge

Organizacija "Izlazak" danas je tribinom "Ja sam dokaz - Oporavak je moguć", održanom u Press centru UNS-a, obeležila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

Učesnici tribine bili su Jasmina Milašinović, specijalni pedagog-psihoterapeut iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, Desanka Beba Varga iz HHU "Hleb života" i Aleksandar Žugić i Ivan Marković iz naše organizacije.

Opširnije...

Tražiš pomoć? Izlazak je tu da ti pomogne!

Ukoliko tebi, ili nekome koga ti poznaješ, treba pomoć za odlazak na lečenje ili nakon izlaska iz rehabilitacije, pozovite nas.