Organizacija „Izlazak“ zastupa mišljenje da je narkomanija izlečiva bolest i da svaka osoba treba da dobije šansu za kvalitetno i sveobuhvatno lečenje.
Kako bismo svakom zavisniku koji nam se obrati za pomoć dali potpunu informaciju o mogućnostima lečenja, uspostavili smo saradnju sa određenim terapeutskim zajednicama, komunama, državnom ustanovom za lečenje narkomanije, nekoliko privatnih ordinacija, kao i sa udruženjem„Anonimni Narkomani Srbija“.
Terapeutske komune (rehabilitacioni centri) se nalaze u Srbiji, Crnog Gori, zemljama bivše Jugoslavije, Evropskim zemljama. Lečenje koje oni nude je besplatno.

„Izlazak“ je pobornik vaninstitucionalnog tretmana bolesti zavisnosti u kome su, u procesu rehabilitacije zavisnika, uključene osobe koje su bile u problemu zavisnosti i koje sada pomažu drugima. Oni, kao izlečeni zavisnici, u neposrednom radu i kontaktu prenose svoje iskustvo onima koji svoje lečenje tek započinju. Ovo je metod koji se u svetu koristi skoro 70 godina i koji donosi veoma dobre rezultate.

Za uspešno izlečenje, kako institucionalno tako i vaninstitucionalno, neophodan je dugotrajan stacionirani tretman. Ukoliko zavisnik nije motivisan da istraje u procesu rehabilitacije mala je ili nikakva verovatnoća da će do izlečenja i doći.

Od početka rada, članovi „Izlaska“ su obavili razgovore sa preko 400 zavisnika i članovima njihovih porodica. Praksa je pokazala da zavisnici najviše slušaju reč nekoga ko je i sam prošao kroz isto iskustvo. Upravo bivši zavisnici iz naše organizacije trude se da prijateljskim pristupom i iskrenošću osveste zavisnika da se suoči sa svojim problemom. Zavisniku pružaju alternativu zdravog i smislenog života, u zamenu za ropski i besmisleni svet zavisnosti. Sve ovo činimo sa ciljem da ih motivišemo da izađu iz sveta zavisnosti i učine prvi korak ka menjanju svog života – da započnu svoje lečenje.

Poslednje vesti

Radno vreme tokom praznika

Iza nas se nalazi još jedna uspešna godina. Sada je vreme za zasluženi mali odmor. Organizacija Izlazak neće raditi od 30. decembra 2019. do 8. januara 2020. Od 9. januara nastavljamo sa našim redovnim aktivnostima.

Hvala svima koji su podržali naš rad u 2019. godini. Želimo vam srećne praznike i uspešnu novu 2020. godinu.

Biram oporavak

Projekat “Biram oporavak” je nastavak projekta 3 Balkan koji je započeo 2015. godine kao odgovor na trenutnu situaciju na polju problematike zloupotrebe droga u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge

Organizacija "Izlazak" danas je tribinom "Ja sam dokaz - Oporavak je moguć", održanom u Press centru UNS-a, obeležila Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

Učesnici tribine bili su Jasmina Milašinović, specijalni pedagog-psihoterapeut iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, Desanka Beba Varga iz HHU "Hleb života" i Aleksandar Žugić i Ivan Marković iz naše organizacije.

Opširnije...

Tražiš pomoć? Izlazak je tu da ti pomogne!

Ukoliko tebi, ili nekome koga ti poznaješ, treba pomoć za odlazak na lečenje ili nakon izlaska iz rehabilitacije, pozovite nas.